Ce sunt sigiliile camion?

Sigilii camion sau sigilii TIR - sigilii de securitate având toate componentele metalice, din tablă, și având o lungime fixă de închidere. Sigiliile de tablă cu închidere fixă asigură un nivel ridicat de securitate având o rezistență mărită la îndoire și tensiuni mecanice. De asemenea aceste sigilii sunt personalizate, numerotate cu număr serie și sunt sigilii de unică folosință. La cerere se poate imprima cu tehnologie laser si numele companiei clientului sau alte însemne.

Sigiliul pentru remorci de camion sau TIR reprezintă soluția ideală pentru sigilarea de securitate a remorcilor camioanelor în tranzitul intern și internațional. Această soluție de securitate constă într-un sigiliu de securitate tip bandă metalică potrivită pentru utilizarea pe remorci de camion și pe uși de container.

Sigilii camioane TIR - proceduri de securitate

Monitorizarea constantă a sigiliilor de securitate pentru camion TIR într-un cadru documentat va atenua riscul de furt sau intruziune neautorizată, ceea ce ar putea cauza deteriorarea mărcii și pierderea clienților.

Aflați mai jos 5 sfaturi ar trebui să ia în considerare atunci când se ia în considerare sigilarea de securitate.

1. PROCURAREA sigiliilor de securitate

Selectarea sigiliilor metalice pentru camioane ar trebui să se bazeze pe factori cheie, cum ar fi:

  • Practicile curente de securitate

  • Valoarea activelor în tranzit

  • Tipuri de aplicații de sigilare de securitate

  • Considerații de mediu

Pentru urmărirea eficientă a inventarului, personalizarea sigiliilor poate fi făcută prin alegerea de modele și culori de imprimare, ceea ce va face sigiliile de securitate să fie unice pentru afacerea dvs.

2. DEPOZITAREA ȘI INSTALAREA sigiliilor de securitate

Odată ce sigiliile camion au fost livrate, este important să le inspectați vizual pentru a vă asigura că nu au fost compromise pe drum și să păstrați un jurnal detaliat al sigiliilor de securitate livrate. Sigiliile de securitate ar trebui apoi depozitate într-o zonă sigură, accesibilă numai personalului autorizat.

Aceștia vor trebui să mențină un jurnal de intrare și ieșire al sigiliilor de tablă cu închidere fixă și să înregistreze informațiile utile înainte ca sigiliul de securitate să părăsească locația de stocare securizată, cum ar fi momentul eliberării, descrierea sigiliului, cererea de ofertă, numărul vehiculului și identitatea persoanei care instalează sigiliile de securitate.

Numai personalul care a fost instruit cu privire la metoda de instalare corespunzătoare ar trebui să aibă permisiunea de a utiliza sigiliul de securitate.

3. INSPECȚIA sigiliilor de securitate

Înainte de aplicarea sigiliului de securitate camion, va trebui să efectuați o inspecție vizuală a sigiliului și a zonei de blocare. Pentru a confirma dacă sigiliul de securitate a fost instalat corect, îndepărtați ușor sigiliul pentru a vă asigura că mecanismul de blocare a fost activat corespunzător. Acest lucru va asigura că mărfurile sunt sigilate pentru livrarea în tranzit.

4. ÎNDEPĂRTAREA sigiliilor de securitate

Atunci când încărcătura ajunge la destinație, sigiliul camion ar trebui să fie inspectat vizual pentru a detecta eventualele nereguli sau urme de încercare pătrundere la marfă.

În timpul inspecției, îndepărtați ușor sigiliul pentru a vă asigura că mecanismul de blocare nu a fost compromis. Orice erori sau discrepanțe pot evidenția potențialele tentative de furt și trebuie raportate și documentate imediat.

5. ELIMINAREA sigiliilor de securitate

Sigiliile camion de tip bandă metalică trebuie distruse după utilizare pentru a preveni utilizarea frauduloasă a sigiliilor vechi. Metodele de distrugere, cum ar fi zdrobirea și tăierea acestora, vor asigura faptul că mecanismul de blocare și marcarea sigiliilor nu se mai disting după distrugere. Metode de reciclare a metalului din care sunt alcătuite acestea sunt de dorit in condițiile actuale de protecția mediului înconjurător.

Contactati-ne!

telefonTel: +4021.326.37.20
Fax: +4021.326.37.21

emailsuport@aldosecurity.ro

adresaSediu social: Șușița 5, Sector 1

013275 București

adresaPunct de lucru: A1 Business Park

Aleea Cami 6

077096 Dragomirești Deal, Ilfov

SEALS EXPERT este marca înregistrată a ALDO SECURITY.

Navigare usoara